CUKETOVÁ NÁDIVKA

Když jsem byla malá, cuketa se v našich zeměpisných šířkách nijak nevyskytovala. Časem se objevila a já její variabilitě naprosto propadla. K přednostem této zeleniny patří schopnost pochytit chutě ostatních surovin a tím je její využití v kuchyni téměř nekonečné. Jednou z možností je tato cuketová nádivka.


Potřebujeme:

1 střední cuketu
3 tvrdší rohlíky
3 vejce
popřípadě 2 lžíce vody
1 lžičku soli
Pepř
Pažitku
Petrželku zelenou
100g tvrdého sýra (eidam, madeland..)
Olej a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Postup:

Cuketu oloupeme (pokud je hodně mladá, tak jen omyjeme) a nastrouháme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a promícháme je v míse s cuketou, žloutky ze 3 vajec, solí, pepřem, nasekanou pažitkou, petrželkou, a nastrouhaným sýrem. Pokud se vám směs zdá příliš tuhá, můžeme přidat 1-2 lžíce vody. Po promísení vyšleháme ze 3 bílků sníh, který ke směsi opatrně přidáme. Celou hmotu pak přemístíme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 180°C asi 45 minut, dokud nám povrch nádivky nezezlátne. Jako příloha se hodí brambory, nebo zeleninový salát anebo obojí.

Itadakimasu!

Komentáře