DOMÁCÍ NUDLE S PESTEM

V jednoduchosti je síla, zvláště pak při vaření. Důkazem jsou Italové,  kteří kladou hlavní důraz na kvalitu surovin a ne na jejich množství. Tento recept je takovým kouskem Itálie v mé kuchyni.


Potřebujeme:

Na nudle:
160g hrubé mouky
1 vejce
1 polévkovou lžíci vody
Špetku soli
Na pesto:
1 hrnek čerstvé bazalky
0,5 hrnku čerstvého špenátu
0,5 hrnku zelené petrželky
2-3 polévkové lžíce oleje (jaký máte v oblibě)
1 polévkovou lžíci pekanových ořechů
1 polévkovou lžíci loupaných mandlí
Sůl 
Kávovou lžičku citronové šťávy
Nakonec: 
Tvrdý sýr na posypání (ideální je parmazán)


Postup:

Nudle: Na vál si dáme na hromádku hrubou mouku se špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, do kterého klepneme vejce. Pomocí vidličky zpracujeme těsto. Přidáme vodu, aby se nám hmota lépe spojila. Vypracované těsto vyválíme na placku. Tu pak ručně nebo strojkem nakrájíme na široké nudle. Vaříme v osolené vodě (nešetřete na jejím množství) na skus.

Pesto: Do dostatečně silného mixéru (lze použít i tyčový mixér) vhodíme všechny ingredience a rozmixujeme na hladkou konzistenci. Dosolíme podle chuti. Pesto servírujeme na přecezené nudle. Celé jídlo pak ještě přesypeme strouhaným sýrem a můžeme dozdobit cherry rajčátky.

Itadakimasu!

Komentáře