JAHODOVÉ KNEDLÍKY

Miluji vůni jahod i jejich lahodnou, šťavnatou chuť. S tvarohovým těstem a bohatým posypem pak vytvoří dokonalou kompozici, která uspokojí snad každou chuťovou buňku. Řeč je o jahodových knedlících.

Potřebujeme:

1 měkký tvaroh
10 jahod (porce je tak pro 2 lidi, vy si ji uzpůsobte)
250g hrubé mouky
1 žloutek
Sůl (jen špetka)
Na posyp: (udělejte podle vlastní chuti)
Měkký tvaroh
Rozpuštěné máslo
Cukr moučka

Postup:

V misce si vypracujeme z tvarohu, hrubé mouky, žloutku a soli těsto. Tady záleží na typu tvarohu, takže se navážka mouky může lišit. Těsto by mělo mít konzistenci se kterou se vám budou dobře obalovat jednotlivé jahody. Jahody samozřejmě omyjeme a následně zabalíme do připraveného těsta.Ve větším hrnci si dáme vařit mírně osolenou vodu. Když už nám vře, opatrně do ní vložíme jednotlivé knedlíky. Občas je vařečkou odlepíme ode dna. Vaříme cca 20 minut. Orientujeme se ale podle jejich velikosti a tak je nejspolehlivější, jeden vyndat, překrojit a tím zjistíme, zda je hotov. Hotové porce naservírujeme na talíře a doladíme cukrem, máslem, tvarohem(ať už měkkým nebo tvrdým..) popřípadě kysanou smetanou. Není co dodat.

Itadakimasu!


Komentáře