KRTKŮV DORT

Po letech si má dcera vzpomněla, že by k narozeninám chtěla KRTKŮV DORT. Receptů bylo k dispozici víc a já nakonec vybrala kamarádkou osvědčenou variantu. Nezklamala a tak se o tento recept s vámi podělím.



Potřebujeme:

Na korpus:
180g polohrubé mouky
2 vejce
0,5 prášku do pečiva
100ml oleje
170g mléka
100g cukru moučky
20g kakaa
Na náplň:
500g šlehačky
1 ztužovač šlehačky
80g čokolády (stačí na vaření)
40g cukru moučky
3 banány
Ještě:
Olej na vymazání formy
hrubá mouka nebo kokos na vysypání formy

Postup:

Oddělíme žloutky od bílků. Bílky ponecháme stranou a žloutky šleháme se 100g cukru. Pak k nim přidáme mouku s práškem do pečiva, olej, mléko a kakao. Nakonec lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Směs nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a při 180°C  asi 30 minut pečeme. Upečený korpus dáme vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu na šlehání šleháme do polotuha. Přidáme k ní ztužovač, nastrouhanou čokoládu, cukr moučku a došleháme vše dohromady. Vychladlý korpus dlabeme asi 2cm od okraje tak, abychom neporušili dno dortu. To pak vyložíme podélně pokrájenými banány až bude zcela zakryté. Na banán pak vršíme do tvaru kopečku zhotovenou náplň. Nakonec vše překryjeme rozdrobenou částí korpusu, kterou jsme předtím vydlabali. Celý dort dáme do chladničky nejméně na 3 hodiny. Na řezu krásně vypadá a ještě lépe chutná.

Itadakimasu!


Komentáře