NEPEČENÝ KOLÁČ S ČERNÝM RYBÍZEM

Tento dezert (v různých úpravách) zná snad každý, ale je tak snadný, dobrý a vychytaný, že není od věci si ho zase připomenout.



Potřebujeme:

1 balíček piškotů (125g)
2 kysané smetany
1 vanilkový cukr
40g moučkového cukru
50g černého rybízu (nebo jiného ovoce)

Postup:

Nejdříve si očistíme a zbavíme stopek kuličky černého rybízu. V misce si rozmícháme kysané smetany s oběma cukry. Do dortové formy postupně klademe vrstvu piškotů, ochucené smetany a ovoce. Vrstvy opakujeme tak, že na vrchu zbude smetana posypaná ovocem. Celý koláč dáme alespoň na 1,5 hodiny uležet v chladničce. Je vhodný jako letní osvěžení k odpolední kávě, ale i kdykoli jindy.

Itadakimasu!


Komentáře