PEČENÁ ZELENINA

Začátek léta nás svou úrodou přímo nutí neustále něco vařit, či péct. Člověk neví zda dát přednost třešňové bublanině, jahodovým knedlíkům, či borůvkovému koláči. A to nemluvím o té spoustě zeleniny, která se na člověka jen směje (na vaší zahradě, nebo na trhu). Abych ukončila toto dilema a nezvýhodňovala řepu před mrkví, dávám všechny dohromady a je z toho tato pochoutka.


Potřebujeme: porce pro dva

1 větší mrkev
1 řepu červenou
1 střední cuketu
4 nové brambory střední
200g hlívy ústřičné
Olej
Koření (podle vaší chuti. Já mám ráda to na americké brambory)

Na dresink:
kysaná smetana
Bylinky ( petrželka, pažitka, bazalka...atd.)
Sůl

Postup:

Veškerou zeleninu i hlívu omyjeme, očistíme a oloupeme. Nakrájíme na podélné proužky a měsíčky. Poté dáme všechny ingredience (kromě řepy) do pekáčku, posypeme kořením a zakapeme olejem. Vše dohromady promícháme, nejlépe čistou rukou. Nakonec dodáme červenou řepu (to aby nebylo celé jídlo růžové) a pečeme při 180°C dokud nejtvrdší zelenina (mrkev, řepa) nezměkne. Mezitím si nachystáme dresink z kysané smetany, soli a nasekaných bylinek. Tím pak před podáváním přelijeme hotovou zeleninovou směs.

Itadakimasu!


Komentáře