SALÁT Z ČERNÉ ČOČKY

Tento recept není mým vlastním objevem, nýbrž si ho našla a později i vylepšila má jinak zrovna ne-moc-vařící dcera. Z toho vyplývá, že je to jídlo zdravé, celkem levné a na přípravu nenáročné. A abych nezapomněla...je moc dobré...





Potřebujeme:
250g černé čočky
2-3 střední rajčata (lépe vypadá, když dáte 1 střední červené a cca 7 žlutých keříkových)
1 lžičku sušené bazalky
3 polévkové lžíce oleje (jaký běžně používáte)
Jarní cibulku (zelenou část. Stačí polovina z jedné cibulky)
Sůl (ani nemusí být)
100g balkánského sýra

Postup:
Čočku propláchneme a dáme vařit na cca 30 minut, dokud není měkká. Mezitím si nakrájíme rajčata, posypeme je sušenou bazalkou a pečeme na oleji (2 polévkové lžíce) při 200°C asi 25 minut. Na zbytku oleje lehce osmahneme jarní cibulku, kterou pak smícháme na pánvi s uvařenou čočkou a upečenými rajčaty. Směs ještě 3-5 minut společně smažíme. Podle chuti můžeme dosolit, přičemž musíte vzít v potaz slanost balkánského sýra. Tím salát zasypeme těsně před servírováním.  Jíst ho můžete buď samotný, anebo je k němu vhodný i kousek čerstvého pečiva.

Itadakimasu!

Komentáře