Bábovka na čistě prostřeném stole pro mě zůstává symbolem rodinné pohody a nedělního nicnedělání. Existuje celá řada receptů na tento dezert. Mně vyhovuje tento s tvarohem. Pokud máte také rádi hutnější těsta, zkuste si ho upéct.
Potřebujeme:
1 hera (milovníci másla, klidně použijte svého favorita)
6 vajec
1 hrneček cukru moučka
1 měkký tvaroh
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
Olej a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy na pečení
Postup:
Společně vyšleháme heru, žloutky a polovinu moučkového cukru . Vedle vyšleháme bílky, ke kterým přidáme druhou polovinu cukru moučky, mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Obě části opatrně spojíme a nakonec dodáme tvaroh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy ( tato porce je na bábovkovou formu, já ale dělám jen poloviční množství a peču ve dvou malých dortových formách) a pečeme 45-60 minut při 180°C. Hotovou bábovku pocukrujeme.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat