Cuketa je úžasná zelenina, která má skoro nekonečné množství využití v kuchyni. Sladká cuketová buchta se dost brzy zabydlela v našich receptářích a tím se zrodily i různé variace na toto téma. Tohle je jedna z nich.
Potřebujeme:
2 hrnky nahrubo nastrouhané cukety
3 hrnky polohrubé mouky
3 vejce
2 hrnky cukru krystal
1 hrnek oleje
3 lžičky mleté skořice
1 lžička jedlé sody
1 vanilkový cukr
0,25 prášku do pečiva
Na polevu:
2 balení čokolády ledové kaštany
50g másla
Postup:
V míse pečlivě propracujeme všechny suroviny. Cuketu přidáme až nakonec. Buchtu pečeme ve vymazané a vysypané formě při 180°C cca 30 minut. Doba pečení je ovšem ovlivněna velikostí zvolené formy a proto je lépe orientovat se pomocí špejle. Při vpichu se na ni nesmí těsto lepit. Upečený korpus necháme vychladnout. mezitím si uděláme polevu. Na vodní lázni vymícháme ledové kaštany s máslem. Když je poleva trochu zchladlá, nalijeme ji rovnoměrně na celý povrch buchty. Počkáme až ztuhne a dezert můžeme podávat.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat