V minulosti bych nikdy nevěřila, že budeme dělat dorty z něčeho tak obyčejného jako je mrkev. No..stalo se a já říkám naštěstí, protože tahle laskomina opravdu potěší každý jazýček. Recepty na něj se různě pilují a já předkládám tento, šťavnatý, slaďoučký a vůbec..zkuste sami.
Potřebujeme:
170g třtinového cukru
3 vejce
0,5 sáčku vanilkového cukru
150ml oleje
250g jemně nastrouhané mrkve
170g hladké mouky
1 lžičku skořice
0,5 lžičky sody
0,5 lžičky kypčícího prášku do perníku
120g mletých ořechů (já použila lískové)
Na náplň:
1 polotučný tvaroh
1 smetanu na šlehání
2 polévkové lžíce cukru moučky
Postup:
Všechny suroviny smícháme v míse. Vznikne těsto, které dáme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 180°C. Doba pečení závisí na velikosti formy. Pomocí špejle tedy nejlépe zjistíme dobu, kdy máme hotovo. Mezitím si vyšleháme šlehačku, osladíme ji a postupně do ní vpravíme tvaroh. Když korpus vychladne, horizontálně ho rozdělíme na několik vrstev( výškakaždou pomažeme náplní a slepíme s dalším pruhem korpusu. Kdo si chce práci ulehčit, může náplň navrstvit po celé ploše korpusu, bez překrajování. Alespoň na hodinu dáme vychladit a pak už jen podáváme.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat