MRKVOVÝ DORT

V minulosti bych nikdy nevěřila, že budeme dělat dorty z něčeho tak obyčejného jako je mrkev. No..stalo se a já říkám naštěstí, protože tahle laskomina opravdu potěší každý jazýček. Recepty na něj se různě pilují a já předkládám tento, šťavnatý, slaďoučký a vůbec..zkuste sami.

Potřebujeme:

170g třtinového cukru
3 vejce

0,5 sáčku vanilkového cukru

150ml oleje

250g jemně nastrouhané mrkve

170g hladké mouky

1 lžičku skořice

0,5 lžičky sody

0,5 lžičky kypčícího prášku do perníku

120g mletých ořechů (já použila lískové)

Na náplň:

1 polotučný tvaroh

1 smetanu na šlehání

2 polévkové lžíce cukru moučky


Postup:

Všechny suroviny smícháme v míse. Vznikne těsto, které dáme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 180°C. Doba pečení závisí na velikosti formy. Pomocí špejle tedy nejlépe zjistíme dobu, kdy máme hotovo. Mezitím si vyšleháme šlehačku, osladíme ji a postupně do ní vpravíme tvaroh. Když korpus vychladne, horizontálně ho rozdělíme na několik vrstev( výškakaždou pomažeme náplní a slepíme s dalším pruhem korpusu. Kdo si chce práci ulehčit, může náplň navrstvit po celé ploše korpusu, bez překrajování. Alespoň na hodinu dáme vychladit a pak už jen podáváme.


Itadakimasu!



Komentáře