TĚSTOVINY S DÝŃOVÝM PESTEM

V minulosti bych si nikdy nepomyslela, že se jednou budu oblizovat nad jídlem, kde hlavní roli hraje dýně. Stalo se. Takže i když nejste zrovna milovníky této zeleniny, dejte tomu šanci a vyzkoušejte následující recept.

Potřebujeme:

Porce pro 2 osoby:
0,5 střední dýně
70g čerstvého špenátu
100g hlívy ústřičné (lze nahradil jinou houbou)
2 stroužky česneku
1 kávovou lžičku citronové šťávy
Pepř
Sůl
Špetku majoránky
4 lístky čerstvé bazalky
0,5 polévkové lžíce oleje
50ml vody
Pokud máte chuť na domácí těstoviny (a to doporučuji), najdete recept na jejich přípravu v mém receptu na těstoviny s bazalkovým pestem.

Postup:

Nejdříve si uděláme těstoviny  a pak se pustíme do pesta. Dýni vydlabeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme péct na pečícím papíru při 200°C na zhruba 20-25 minut. dokud není dýně měkká. Mezitím si na oleji osmahneme nakrájenou a jemně posolenou hlívu. Když je hotová, dáme ji stranou a na pánvi tepelně zpracujeme omytý špenát. V momentě kdy lístky špenátu zavadnou, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme, opepříme a dodáme utřený česnek. Promícháme a vypneme sporák. Tím je špenát připravený. Měkké kousky dýně dáme spolu s pár lístky bazalky a špetkou sušené majoránky do cca 50ml vody a pomocí mixéru vytvoříme jemné pyré. Trochu osolíme. Nakonec smícháme pyré s osmaženou hlívou a připraveným špenátem. Tuto směs pak promícháme s těstovinami a rovnou podáváme.

Itadakimasu!

Komentáře