ZELENINOVÉ ŠPAGETY

Dýně a cukety mám ráda hned z několika důvodů. Jednak jsou se svou pestrostí barev a tvarů pastvou pro oko a jednak nabízejí celou řadu možností při jejich zpracování v kuchyni. Toto je jeden z mých favoritů. Časově i finančně nenáročné zeleninové špagety.

Potřebujeme:

1 střední cuketu
1 dýni hokaido
3 lžíce rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
Pepř
Sůl
Bazalku nejlépe čerstvou
Olej na smažení

Postup:

Cuketu oloupeme a zbavíme jader. Poté ji pomocí škrabky na krájení zeleniny na velmi jemné proužky, proměníme ve špagety. Stejně zpracujeme i oloupanou dýni. Na pánvi si rozehřejeme olej a nejprve na něm restujeme dýňové špagety, po cca 4 minutách (záleží jak široké špagety máme) přidáme cuketové špagety. Mícháme. Asi tak za 3 minuty dodáme protlak, utřený česnek, osolíme, opepříme a bazalkou  vše dochutíme. Ještě chvíli směs smažíme (cca 3-5 minut). Pro kontrolu opatrně ochutnejte. Když je jídlo hotové, můžeme ho podávat s různými druhy placek, pečivem nebo uvařenými brambory.

Itadakimasu!

Komentáře