Na tento dezert jsem si dlouho netroufala, ale ve finále jsem zjistila, že se to dá a že je to velká dobrota. Jen bych chtěla upozornit, že se nejedná o žádný druh diety!
Potřebujeme: Tato porce je na dva cheesecaky o průměru 12cm
- 40g másla
- 110g sušenek bebe (nebo jiné podobného typu)
- 120g mascarpone
- 250g měkkého tvarohu
- 1 velké vejce (nebo 2 malá)
- 90g moučkového cukru
- 2 čajové lžičky citronové šťávy
- Ovoce na dozdobení (já použila mraženou lesní směs)
- 2 lžíce třtinového cukru
Postup:
Sušenky rozdrtíme (paličkou, válečkem, robotem) a propracujeme s máslem (nejlépe rukama). Tuto hmotu napěchujeme na dno dortové formy a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C na 10minut. Mezitím si všechny ostatní suroviny smícháme v mixéru. Když se nám sušenkový základ upeče, necháme ho trochu ochladit. Poté na něj nalijeme ostatní suroviny a pečeme dalších 30minut. V průběhu pečení dort raději kontrolujeme. Povrch by měl chytat mírně (ale vážně mirně!) zlatavou barvu. Po upečení necháme zchladnou v otevřené troubě. Připravíme si ovoce na zdobení. Zmrazenou lesní směs dáme do rendlíku a zasypeme 2 lžícemi třtinového cukru. Za občasného míchání necháme ovoce téměř rozvařit. Poté směs trochu vychladíme a nakonec ji nějakým hezkým způsobem navršíme na cheesecake. Dort pak necháme alespoň hodinu v chladničce. Po uplynutí této doby už můžeme vzít lžičku a bez zábran tuto dobrotu konzumovat.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat