Tento jednoduchý salát mi připadá ideální součástí podzimního jídelníčku. Dá se jíst samostatně, ale i jako příloha k masu. Stejně jako většina pokrmů i zde existuje několik verzí receptu. Tato je ta nejjednodušší, ale zatraceně dobrá.
Potřebujeme: Porce tak pro 2
- 1 střední mrkev
- 0,5 hlávky bílého zelí
- 1 kysanou smetanu
- Sůl na dochucení
Postup:
Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle do větší misky. Zelí omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme k mrkvi a vše spojíme s kysanou smetanou. Podle chuti osolíme. Salát necháme chvíli stát, aby se chutě propojily. Podáváme s pečivem, masem nebo jen tak samotný.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat