S mákem jsem se v minulosti nikdy moc nekamarádila. Letošní podzim jsem mu nějak přišla na chuť a cpu ho, kam se dá. Spojení s jablky jsem objevila v jednom starém kalendáři a jsem mile překvapená jak tato kombinace funguje.
Potřebujeme:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek mletého máku
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 0,5 hrnku oleje
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 4 hrnky nastrouhaných středně velkých jablek (raději sladší odrůdu)
Postup:
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nastrouháme na hrubém struhadle. Všechny suroviny promícháme v míse a dáme do vymazané a vysypané formy. Toto množství je zhruba na formu s průměrem 20-24cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 40minut. Záleží však na velikosti zvolené formy, takže zda je upečeno, kontrolujeme pomocí špejle. Hotový koláč posypeme cukrem moučkou. Pokud jsme použili kyselejší jablka, můžeme být s množstvím cukru velkorysejší.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat