JABLEČNÝ KOLÁČ S MÁKEM

S mákem jsem se v minulosti nikdy moc nekamarádila. Letošní podzim jsem mu nějak přišla na chuť a cpu ho, kam se dá. Spojení s jablky jsem objevila v jednom starém kalendáři a jsem mile překvapená jak tato kombinace funguje.



Potřebujeme:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek mletého máku
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 4 hrnky nastrouhaných středně velkých jablek (raději sladší odrůdu) 

Postup:

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nastrouháme na hrubém struhadle. Všechny suroviny promícháme v míse a dáme do vymazané a vysypané formy. Toto množství je zhruba na formu s průměrem 20-24cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 40minut. Záleží však na velikosti zvolené formy, takže zda je upečeno, kontrolujeme pomocí špejle. Hotový koláč posypeme cukrem moučkou. Pokud jsme použili kyselejší jablka, můžeme být s množstvím cukru velkorysejší. 


Itadakimasu!

Komentáře