Ne, tak vážně si nemyslím, že jsem objevila Ameriku nebo díru ve všech kuchařkách. Toto jídlo je v českých kuchyních všeobecně známé, ale snad i proto stojí za připomenutí.
Potřebujeme:
- 160g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce vody
- špetka soli
- Na posypání: Množství neuvádím, záleží na vaší chuti a postavě
- Mletý mák
- Moučkový cukr
- Máslo
Postup:
Na vál si dáme naváženou mouku a uprostřed ní, klepneme vejce. Posolíme a pomocí vidličky vpracujeme vejce do mouky. Poté přidáme vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Pokud se nám příliš drobí, můžeme přidat ještě trochu vody. Z hotového těsta vyválíme tenkou placku. Pomocí nože nebo rádýlka či stroje na těstoviny vytvoříme asi 1cm široké nudle. Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Lehce ji osolíme a jakmile se začne vařit, nudle do ní vhodíme. Doba varu záleží na tloušťce nudlí. Zhruba počítejte tak 20minut. Když jsou těstoviny uvařené, vodu slijeme a nudle přemístíme na talíř. Bohatě zasypeme směsí máku s moučkovým cukrem. Vše přelijeme rozpuštěným máslem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat