Nevyčerpatelné téma těstoviny a něco...možností je spousta. Pokud zrovna nehubnete do kalhot (sukně, šatů...apod.) patří tahle k mým nejoblíbenějším. Zkuste a uvidíte.
Potřebujeme: porce je zhruba pro 2 osoby
- 250g těstovin
- 100g nivy
- 250g žampionů
- 1 šlehačku
- 1 polévkovou lžíci oleje na smažení
- Sůl
- Pepř
- Petrželku na ozdobu
Postup:
Nejdříve si dáme v osolené vroucí vodě vařit těstoviny. Pokud máte ambice na výrobu svých vlastních, můj osvědčený návod najdete u dalších receptů s těstovinami na blogu. Než se nám těstoviny uvaří, stihneme přípravu omáčky. Oloupeme a omyjeme žampiony. Na pánvi rozpálíme olej a houby na něm osmahneme. Poté postupně vlijeme do pánve šlehačku. Pozn. než začnete vařit, vždy si nechte tuto surovinu nějakou dobu odstát při pokojové teplotě. Když se směs na pánvi začne vařit, přimícháme nadrobno nakrájenou nivu. Směs opepříme a je-li třeba dosolíme. Za stálého míchání necháme omáčku zredukovat. Když se nám těstoviny uvaří, scedíme je, naservírujeme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou. Na ozdobu (ale i dochucení) posypeme každou porci zelenou petrželkou.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat