S cizrnovou kaší jsem se poprvé setkala v jednom pěkném hotelu. Tehdy byla podávána s kuřecím prsíčkem s pošírovaným něčím, co bylo nakonec v županu. Nicméně mě chuť tohoto pokrmu oslovila natolik, že jsem ho zařadila do svého repertoáru. Hodí se samozřejmě velmi dobře k masu, ale pro ty, co ho nemusí, se mi osvědčila právě kombinace s žampiony.
Potřebujeme: porce pro 2 osoby
- 250g cizrny
- 1 polévkovou lžíci oleje (nějaký co vám chutná)
- 1 kávovou lžičku citronové šťávy
- Sůl
- Pepř
- 250g žampionů
- 30g másla
- petrželku
Postup:
Cizrnu musíme namočit 10-12 hodin před samotným vařením. Po uplynutí této doby vodu slijeme a v čerstvé vodě vaříme cca 40minut do změknutí. Vodu ve které se luštěnina vařila téměř slijeme. Znamená to, že malé množství ponecháme v hrnci a ponorným mixérem vytvoříme kaši. (Já nemixuji najemno, nechávám v kaši malé kousky, ale to záleží na vašem vkusu). Do ní pak vmícháme citronovou šťávu, olej, pepř a podle chuti sůl. Žampiony oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Máslo rozehřejeme na pánvi a houby na něm osmažíme. Osolíme. Nakonec obě věci zkompletujeme na talíři a vše jemně zasypeme zelenou petrželkou.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat