Hlíva si v mé kuchyni našla už své neoddiskutovatelné místo a to dokonce v jedné z předních linii. Zkrátka - je zdravá, chutná a jídla z ní připravená, nejsou žádná věda. Kupříkladu tahle polévka.
Potřebujeme:
- 200g hlívy ústřičné
- 1 střední mrkev
- 2 větší brambory
- 1,5l vývaru
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 lžíce strouhaného parmazánu ( dá se použít i jiný sýr)
- Pepř
- Sůl
- Zelená petrželka
Postup:
Mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hlívu opláchneme a rozdělíme na podélné proužky. V hrnci si rozpálíme olej a za stálého míchání na něm osmahneme mrkev a hlívu. Trvá to tak 5 minut. Poté přilijeme vývar a vhodíme do hrnce i brambory. Opepříme, případně dosolíme. Když se nám mrkev s bramborami uvaří, polévku vypneme. Nakonec v ní necháme rozpustit lžíci parmazánu. Dozdobíme sekanou petrželkou.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat