Tento recept jsem před x-lety získala od své kolegyně. Nejedná se zrovna o dietní záležitost, ale ta máslová chuť s kakaem mě vždycky dostane do kolen a tak jednou za čas prostě neodolám.
Potřebujeme:
Na těsto:
- 6 vajec
- 6 lžic polohrubé mouky
- 6 lžic cukru moučky
- Špetku soli
Na krém:
3 vejce
300g másla
200g cukru krupice
3 lžíce kakaa
Postup:
Nejdříve si upečeme korpus. Žloutky utřeme s cukrem a pak přidáme mouku, nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků se špetkou soli. Připravené těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C jen 3-5 minut. Poté se dáme do krému. Do kastrůlku dáme celá vejce a rozšleháme je. Přidáme cukr a kakao a vše dáme na vodní lázeň. Mícháme a v momentě, kdy voda v lázni začne vařit, kastrůlek odstavíme. Směs necháme trochu prochladnout. Máslo dáme změknout a nakrájíme jej na malé kousky. Metličkou do něj vpravíme směs cukru, kakaa a vajec. Celý krém mícháme až je hladký. Potřeme jím placku z těsta v takovém množství, aby nám zbyl i na potření povrchu rolády. Zarolujeme a zbylým krémem roládu pokryjeme. V lednici necháme zatuhnout.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat