A zase ta jablka... na podzim je jich zkrátka tolik, že je i dostávám od kolegyň zahradnic a tak se snažím si je maximálně užít. Štrůdly, koláče, páje..a víte co? Tohle mě nikdy neomrzí!
Potřebujeme:
- 200g másla
- 400g hladké mouky
- 125g moučkového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 vejce
- 1,5 kg jablek
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 kávovou lžičku skořice
- Moučkový cukr na posypání
Postup:
Z mouky, změklého másla, cukru, vajec a prášku do pečiva vypracujeme těsto, které necháme 15 minut v chladu. Mezitím si oloupeme a omyjeme jablka, která nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme k nim třtinový cukr a skořici. Vše promísíme. Vychladlé těsto rozdělíme napolovic a z každé části vyválíme placku o průměru 23-25cm. Do formy o stejném, či trochu menším průměru, jednu placku přeneseme. Navršíme na ni jablečnou náplň. Pozor jestli jablka pustila šťávu, slijeme ji. Druhou placku pomocí vidličky na pár místech propíchneme a pak s ní přikryjeme jablka. Troubu předehřejeme na 180°C a koláč v ní 25 minut pečeme. Nakonec ho poprášíme moučkovým cukrem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat