QUICHE S HOUBAMI A RAJČETEM

Při procházce podzimním lesem jsem našla pár hub.. tím pár myslím dvě. Co s nimi? Polévka byla nedávno a smaženice? No to tak na jedno křepelčí vejce. Pak mě to napadlo...QUICHE! Francouzský slaný koláč do kterého můžete propašovat kdejakou surovinu.



Potřebujeme: na kulatou formu o průměru 22cm

Na těsto:

  • 90g hladké mouky
  • 50g másla
  • 1 žloutek
  • 1 polévkovou lžíci studené vody

Na náplň:

  • 1 smetanu na šlehání
  • 100g tvrdého sýra (parmazán, čedar...)
  • 150g hub
  • 20g másla na osmažení hub
  • 1rajče
  • 2 vejce
  • Sůl
  • Pepř
  • Zelená petrželka na posypání
Postup:

Nejdříve si připravíme těsto. Mouku propracujeme se změklým máslem, přidáme žloutek a vodu a vytvoříme pevné, pružné těsto. V chladničce ho necháme 10minut odpočinout. Mezitím si očistíme houby, nakrájíme je na malé kousky a na másle je necháme cca 10 minut smažit. Rajče si oloupeme a vydlabeme z něj vnitřek, Zbytek nakrájíme na menší kousky. Odpočaté těsto vyválíme na placku o cca 1,5cm větší, než je průmět formy, kterou použijeme. Formu vymažeme, vysypeme a opatrně na ni přeneseme zhotovenou placku. Okraje těsta zvedneme po celém obvodu. Pomocí vidličky těsto na pár místech propíchneme. Překryjeme ho pečícím papírem, zatížíme (nejlépe fazolemi) a na 15 minut dáme péct v troubě zahřáté na 200°C. Zatím si nastrouháme tvrdý sýr. Rozkvedláme si vejce se smetanou, osolíme a opepříme. Na upečený korpus nasypeme polovinu sýra, navrstvíme osmažené houby a rajče. Vše pak zalijeme smetanou s vejci. Nakonec nasypeme zbylý sýr a vše dozdobíme zelenou petrželkou. Troubu stáhneme na 180°C a koláč v ní 25-30 minut dopečeme. Před krájením necháme quiche ještě 5 minut odpočinout.

Itadakimasu!

Komentáře