Tato surovina se mi dostala do ruky poprvé až nedávno. Trochu jsem zapátrala o možnostech využití a nakonec jsem něco okopírovala, něco dovymyslela a toto je výsledek.
Potřebujeme: Porce asi na 12 placek
- 400g již oloupaných topinambur
- 3 malá vejce nebo 2 velká
- 90g hrubé mouky
- Sůl
- Pepř
- 1 lžičku zelené petrželky
- Olej na smažení placek
- 2 stroužky utřeného česneku
Postup:
Oloupané topinambury nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Pak je rozšťoucháme (kdo má raději, může mixovat) a smícháme s ostatními surovinami. Na rozpáleném oleji pak smažíme z obou stran placky tvořené pomocí polévkové lžíce. Jako příloha se výborně hodí zeleninový salát.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat