Bohužel pro mně jsem se teprve před pár lety skamarádila s dýní jako surovinou. Zato teď si to vynahrazuji a stále nacházím další a další možnosti využití této krasavice. Tentokrát jsem se nechala inspirovat na instagramu a recept jen mírně pozměnila.
Potřebujeme: Porce tak pro 2 osoby
- 6 větších brambor
- 1/4 střední dýně
- 100g balkánského sýra
- 20g másla
- 2 vejce
- 70ml mléka
- Sůl
Postup:
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Dýni oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi si rozpustíme máslo a na něm krátce osmažíme kousky dýně. Osolíme. Pekáček si vymažeme máslem a postupně poklademe plátky brambor a osmažené dýně. Pak zasypeme nastrouhaným balkánským sýrem a nakonec dáme vrstvu brambor. Brambory nesolíme, nebo jen velmi opatrně. Vše pak zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, které osolíme jen velmi málo. Pokrm zapečeme v troubě rozpálené na 190°C. Doba pečení je zhruba 50 minut.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat