Některá jídla vypadají na první pohled obyčejně, ale ta chuť vás pak překvapí. Kombinace bramborových noků s dýňovými špagetami je toho zářným příkladem.
Potřebujeme:
- 300g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 1kg brambor
- 0,5 střední dýně hokaido
- 2 polévkové lžíce oleje
- 200g balkánského sýra
- Sůl
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce a necháme chladnout. Dýni oloupeme a vydlabeme. Nakrájíme ji na špagety pomocí speciální škrabky (nebo alespoň hodně natenko). Na rozpáleném oleji takto připravenou dýni později osmažíme. Příliš nesolíme, balkánský sýr nám slanost dostatečně dodá. Vychladlé brambory nastrouháme a s vejcem, moukou a špetkou soli vypracujeme těsto. Pokud potřebujeme, můžeme mouku přidat, ale pozor, více mouky znamená větší tuhost noků. Z těsta vyválíme asi 1cm tlustý váleček, který krájíme na 1cm dlouhé kousky. Každý pak lehce zmáčkneme vidličkou. Dáme vařit do osolené vody. Pracovat musíme rychle. Jakmile nok vyplave, je v podstatě hotov. Postupně vyjmeme z vroucí vody všechny noky. Servírujeme je pak pokryté osmaženou dýní a zasypané nastrouhaným balkánským sýrem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat