BRAMBOROVÉ NOKY S DÝNÍ

Některá jídla vypadají na první pohled obyčejně, ale ta chuť vás pak překvapí. Kombinace bramborových noků s dýňovými špagetami je toho zářným příkladem.



Potřebujeme:

  • 300g polohrubé mouky
  • 3 vejce 
  • 1kg brambor
  • 0,5 střední dýně hokaido
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 200g balkánského sýra 
  • Sůl


Postup:

Brambory uvaříme ve slupce a necháme chladnout. Dýni oloupeme a vydlabeme. Nakrájíme ji na špagety pomocí speciální škrabky (nebo alespoň hodně natenko). Na rozpáleném oleji takto připravenou dýni později osmažíme. Příliš nesolíme, balkánský sýr nám slanost dostatečně dodá. Vychladlé brambory nastrouháme a s vejcem, moukou a špetkou soli vypracujeme těsto. Pokud potřebujeme, můžeme mouku přidat, ale pozor, více mouky znamená větší tuhost noků. Z těsta vyválíme asi 1cm tlustý váleček, který krájíme na 1cm dlouhé kousky. Každý pak lehce zmáčkneme vidličkou. Dáme vařit do osolené vody. Pracovat musíme rychle. Jakmile nok vyplave, je v podstatě hotov. Postupně vyjmeme z vroucí vody všechny noky. Servírujeme je pak pokryté osmaženou dýní a zasypané nastrouhaným balkánským sýrem.


Itadakimasu!

Komentáře