Linecké je stálice na vánočních seznamech ,, co letos budu péct". Myslím, že na tom má zásluhu jak jeho snadná příprava, tak jeho jemná spolehlivá chuť ve spojení s oblíbenou marmeládou. Já sama jsem marmeládové slepování opustila, ale vy se nedržte zpátky. Toto je jen typ na těsto, které pak můžete zpracovat jak budete chtít.
Potřebujeme:
- 250g polohrubé mouky
- 90g cukru moučky
- 1 žloutek
- 160g másla
- Citronovou kůru
Postup:
Prosejeme mouku a smícháme ji s cukrem. Přidáme žloutek a změklé máslo. Nakonec dodáme jemně nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu alespoň 30minut odpočinout. Poté ho vyválíme na asi 3mm tlustou placku, ze které vykrajujeme různé tvary. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10-13 minut. Pokud už cukroví dál neslepujeme, máme hotovo.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat