LINECKÉ CUKROVÍ

Linecké je stálice na vánočních seznamech ,, co letos budu péct". Myslím, že na tom má zásluhu jak jeho snadná příprava, tak jeho jemná spolehlivá chuť ve spojení s oblíbenou marmeládou. Já sama jsem marmeládové slepování opustila, ale vy se nedržte zpátky. Toto je jen typ na těsto, které pak můžete zpracovat jak budete chtít.




Potřebujeme:

  • 250g polohrubé mouky
  • 90g cukru moučky
  • 1 žloutek
  • 160g másla
  • Citronovou kůru


Postup:

Prosejeme mouku a smícháme ji s cukrem. Přidáme žloutek a změklé máslo. Nakonec dodáme jemně nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu alespoň 30minut odpočinout. Poté ho vyválíme na asi 3mm tlustou placku, ze které vykrajujeme různé tvary. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10-13 minut. Pokud už cukroví dál neslepujeme, máme hotovo.


Itadakimasu!


Komentáře