Tak tohle vánoční cukroví jsem objevila teprve vloni. Svou jednoduchostí a výbornou chutí si mě však získalo natolik, že už v mém svátečním portfoliu zůstane navždy.
Potřebujeme:
- 300g hladké mouky
- 200g másla
- 100g cukru moučky
- 1 žloutek
- 170g oloupaných lískových ořechů nebo mandlí
- Moučkový a vanilkový cukr na obalení
Postup:
Ořechy či mandle dáme do menšího hrnce a přelijeme je vařící vodou. Přiklopíme a necháme 2 hodiny stát. Tím nám ořechy změknou. Prosejeme hladkou mouku a smícháme ji s cukrem. Přidáme změklé máslo a žloutek a vypracujeme těsto. Nakonec do něj zapracujeme již hotové ořechy (po uplynutí 2 hodin). Vytvoříme váleček o průměru 5-6cm. Necháme ho několik hodin v lednici. Nejlépe přes noc. Ztuhlý váleček pak krájíme na 0,5cm tlustá kolečka. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 15 minut. Hotové pečivo pak ještě za tepla obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat