Pro mě největší stálice na vánoční svátky. Neuplynul jediný rok, kdy by na stole chyběly. Občas je trochu dokázaly zastínil nějaké výstřelky toho roku, ale jejich pozici to nijak neovlivnilo. A tady jsou, výborné, voňavé a plné chuti...pracny.
Potřebujeme:
- 230g hladké mouky
- 180g másla
- 120g cukru moučky
- 90g mandlí nastrouhaných
- 1 žloutek
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 1 kávová lžička skořice
- Na obalení:
- Cukr moučka
- Vanilkový cukr
Postup:
Mandle nastrouháme a v misce smícháme s ostatními surovinami. Vypracujeme těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v chladu. Pak plníme do formiček a pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Doba pečení závisí na velikosti zvolených formiček. Když jsou pracny upečené, necháme je mírně vychladnout a z formiček je vyklepneme. Ještě teplé obalíme ve směsi cukru moučky a vanilkového cukru.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat