Tento koláč jsem tak trochu okopírovala z jednoho instagramového profilu. Jenže jsem ho dost a dost pozměnila a tak si ho vlastně přisvojím. Ohledně náplně se v tomto případě meze nekladou, takže si tam dosaďte prostě to, co vám chutná.
Potřebujeme:
Na těsto:
- 250g hladké mouky
- 1 lučinu (ta malá kostka)
- 60g vlažné vody
- 20g oleje
- 70g tvrdého sýra (gouda, eidam, madeland..)
- 0,5 kávové lžičky soli
Na náplň:
- Malé mrkvičky
- Špenát
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 30g tvrdého sýra (dle chuti)
- Sůl
- Olej na osmažení jednotlivých ingrediencí
Na zálivku:
- 2 vejce
- 0,5 zakysané smetany
- Sůl
- Koření (já použila směs petrželky, šalvěje, bazalky, oregana a bazalky)
Postup:
Nejdříve si připravíme těsto. Sýr nastrouháme nahrubo. Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hmotu, kterou pak vyválíme do požadované velikosti (podle formy). Zhotovenou placku přemístíme do vymazané formy. Uděláme si náplň. Očištěné mrkve pokrájíme a na oleji osmahneme. Česnek si oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Na čisté pánvi rozpálíme trochu oleje a česnek na něm orestujeme. Přidáme oloupaná rajčata a krátce je spolu s česnekem pomícháme na rozpálené pánvi.. V jiné nádobě na kapce oleje necháme zavadnout špenát, který lehce osolíme. Na korpus koláče pak vrstvíme osmahnutou mrkev, česnek s rajčaty a zpracovaný špenát. Zasypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec vše zalijeme zálivkou, kterou jsme získali smícháním rozšlehaných vajec, soli a kysané smetany. Na úplný závěr dochutíme koláč nějakým vhodným kořením. Pečeme v troubě při 180°C asi 40 minut. Tuto pochoutku lze podávat jak za tepla, tak i po vychlazení.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat