VÁNOČNÍ MANDLOVÉ HRUDKY

Tento recept vznikl metodou pokus-omyl. Vlastně mělo toto pečivo vypadat úplně jinak, ale patrně se vloudila chybička a improvizace byla na místě. Ohledně chutě však k žádnému omylu nedošlo a tak se s vámi o tuto recepturu ráda podělím.



Potřebujeme:

Na těsto:

  • 120g hladké mouky
  • 75g másla
  • 40g cukru moučky
  • 1 žloutek

Na náplň:

  • 90g sekaných mandlí
  • 1 salko
  • 100g čokolády na vaření (nebo jiné podle chuti)

Ještě:

  • Papírové košíčky

Postup:

Nejprve si připravíme těsto. Navážíme si hladkou mouku a cukr, přidáme změklé máslo a žloutek. Vypracujeme hladké těsto. Necháme ho alespoň 0,5 hodiny v chladu odpočinout. Poté z něj vyválíme placku asi 0,5cm vysokou. Na pečícím papíře ji při 180°C pečeme cca 10minut (do jemně růžové barvy). Po upečení ji necháme vychladnout. Připravíme si náplň. Salko dáme v rendlíku na vodní lázeň. Mícháme. V momentě před varem sundáme ze sporáku a přimícháme nalámanou čokoládu. Když je směs hladká, přidáme nasekané mandle. Náplní přelijeme upečenou placku a necháme v lednici ztuhnout. Pak celé dílo lžící rozbijeme a smícháme. Kousky rozdrceného těsta by měly být přibližně velikost nasekaných mandlí. Lžičkou pak tvoříme hrudky, které dáme do papírových košíčků.


Itadakimasu!


Komentáře