Tento recept vznikl metodou pokus-omyl. Vlastně mělo toto pečivo vypadat úplně jinak, ale patrně se vloudila chybička a improvizace byla na místě. Ohledně chutě však k žádnému omylu nedošlo a tak se s vámi o tuto recepturu ráda podělím.
Potřebujeme:
Na těsto:
- 120g hladké mouky
- 75g másla
- 40g cukru moučky
- 1 žloutek
Na náplň:
- 90g sekaných mandlí
- 1 salko
- 100g čokolády na vaření (nebo jiné podle chuti)
Ještě:
- Papírové košíčky
Postup:
Nejprve si připravíme těsto. Navážíme si hladkou mouku a cukr, přidáme změklé máslo a žloutek. Vypracujeme hladké těsto. Necháme ho alespoň 0,5 hodiny v chladu odpočinout. Poté z něj vyválíme placku asi 0,5cm vysokou. Na pečícím papíře ji při 180°C pečeme cca 10minut (do jemně růžové barvy). Po upečení ji necháme vychladnout. Připravíme si náplň. Salko dáme v rendlíku na vodní lázeň. Mícháme. V momentě před varem sundáme ze sporáku a přimícháme nalámanou čokoládu. Když je směs hladká, přidáme nasekané mandle. Náplní přelijeme upečenou placku a necháme v lednici ztuhnout. Pak celé dílo lžící rozbijeme a smícháme. Kousky rozdrceného těsta by měly být přibližně velikost nasekaných mandlí. Lžičkou pak tvoříme hrudky, které dáme do papírových košíčků.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat