Milovníci pořádného kusu masa si teď rychle překliknou. V podstatě je název vegetariánská svíčková trochu protimluv, ale vystihuje nejlépe to, co od tohoto jídla můžeme čekat. Výbornou chuť smetanové omáčky a pečené zeleniny...
Potřebujeme: Porce pro 2 strávníky
- 1 větší mrkev
- 1 střední petržel
- Dýně hokaido zhruba ve stejném množství jako mrkev
- 30g másla
- 1 šlehačku 33%
- 4 bobkové listy
- 7 kuliček nového koření
- Sůl
Postup:
Zeleninu oloupeme a omyjeme. Nakrájíme ji na drobnější kousky a spolu s kořením ji dáme na másle péct při 180°C, dokud není měkká. Pak ji přemístíme do hlubšího hrnce a ponorným mixérem ji zpracujeme. Dáme na plotnu a za stálého míchání postupně přidáváme šlehačku. Tu si nechte předem odstát při pokojové teplotě. Dosolíme a necháme omáčku na mírném plamenu redukovat na hustší konzistenci. Pak už jen podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat