BÁBOVKA S ČOKOLÁDOU MARGOT

Ani nedokážu odhadnout, kolik různých receptů na bábovku existuje. Snad stovky. A je to dobře, protože nic nedokáže tak výstižně popsat domácí pohodu jako cukrem zasypaná bábovka na bílém ubruse. Na tento víkend jsem vybrala bábovku s jemně kokosovou chutí, proloženou sladkostí čokolády.




Potřebujeme:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 6 polévkových lžic oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 0,5 prášku do pečiva
  • 1 šlehačku
  • 1 Margot čokoládu
  • Cukr moučku na posypání

Postup:

V míse si utřeme vejce s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, pak olej, šlehačku a nakonec vpracujeme nastrouhanou čokoládu Margot. Vše důkladně rozmícháme a přelijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečeme cca 45minut (kontrolujeme pomocí špejle-těsto se na ni nesmí lepit) při 180°C. Po vychlazení vyklepneme bábovku z formy a pocukrujeme.

Itadakimasu!


Komentáře