Ani nedokážu odhadnout, kolik různých receptů na bábovku existuje. Snad stovky. A je to dobře, protože nic nedokáže tak výstižně popsat domácí pohodu jako cukrem zasypaná bábovka na bílém ubruse. Na tento víkend jsem vybrala bábovku s jemně kokosovou chutí, proloženou sladkostí čokolády.
Potřebujeme:
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru krystal
- 6 polévkových lžic oleje
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 0,5 prášku do pečiva
- 1 šlehačku
- 1 Margot čokoládu
- Cukr moučku na posypání
Postup:
V míse si utřeme vejce s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva, pak olej, šlehačku a nakonec vpracujeme nastrouhanou čokoládu Margot. Vše důkladně rozmícháme a přelijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečeme cca 45minut (kontrolujeme pomocí špejle-těsto se na ni nesmí lepit) při 180°C. Po vychlazení vyklepneme bábovku z formy a pocukrujeme.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat