Černá královna mezi dezerty. Brownies není náročné na čas ani na přípravu a přesto s ním uděláte parádu na každé hostině.
Potřebujeme:
- 250g másla
- 250g cukru krupice
- 200g čokolády (čím kvalitnější, tím lépe, ale jde to i z té na vaření)
- 4 vejce
- 175g hladké mouky
- 1 hrst nasekaných ořechů (dávám vlašské)
Postup:
Troubu předehřejeme na 180°C. Na vodní lázni rozpustíme máslo s nalámanou čokoládou. Pak přisypeme cukr a mícháme, dokud se krystalky cukru nerozpustí. Stáhneme z plotýnky a vpracujeme postupně hladkou mouku a následně i vejce. Nakonec vmícháme nasekané ořechy. Vzniklé těsto musí být hladké a lesklé. Nalejeme ho do máslem vymazané formy (nebo do několika formiček na muffiny).
Necháme péct asi 20minut. Těsto uprostřed dezertu by mělo po naříznutí volně vytékat (nebo být alespoň řidší). Můžeme podávat jen tak anebo s kopečkem šlehačky a ovocem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat