DORTÍK S TVAROHOVÝM KRÉMEM

Když mě chytne mlsná, tak se vždycky snažím specifikovat svou chuť a podle toho si obvykle vyhovím. Tentokrát to byl tmavý korpus, něco tvarohového a pomeranče...no, a tohle je výsledek...



Potřebujeme:

  • Na korpus:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 polévkovou lžíci kakaa

  • Na krém:

  • 1 tvaroh měkký
  • 80g cukru moučky
  • 100g másla

  • Ovoce na ozdobu a ochucení
Postup:

V míse si utřeme vejce s cukrem. Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, olej a nakonec kakao. Umícháme hladké řidší těsto. Dáme ho péct při 180°C asi 35 min. Záleží na velikosti formy, takže kontrolujeme pomocí špejle (těsto se na ni nesmí lepit). Mezitím si připravíme krém. Změklé máslo umícháme s cukrem a pak postupně vpracujeme tvaroh. Krém má být hladký. Po upečení, necháme korpus vychladnout a krém na něj navrstvíme podle vlastního vkusu. Nakonec tuto dobrotu zasypeme ovocem na které máme zrovna chuť. Není co dodat...

Itadakimasu!

Komentáře