Když mě chytne mlsná, tak se vždycky snažím specifikovat svou chuť a podle toho si obvykle vyhovím. Tentokrát to byl tmavý korpus, něco tvarohového a pomeranče...no, a tohle je výsledek...
Potřebujeme:
- Na korpus:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru moučka
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 0,5 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 polévkovou lžíci kakaa
- Na krém:
- 1 tvaroh měkký
- 80g cukru moučky
- 100g másla
- Ovoce na ozdobu a ochucení
Postup:
V míse si utřeme vejce s cukrem. Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva, olej a nakonec kakao. Umícháme hladké řidší těsto. Dáme ho péct při 180°C asi 35 min. Záleží na velikosti formy, takže kontrolujeme pomocí špejle (těsto se na ni nesmí lepit). Mezitím si připravíme krém. Změklé máslo umícháme s cukrem a pak postupně vpracujeme tvaroh. Krém má být hladký. Po upečení, necháme korpus vychladnout a krém na něj navrstvíme podle vlastního vkusu. Nakonec tuto dobrotu zasypeme ovocem na které máme zrovna chuť. Není co dodat...
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat