Tento recept je vcelku jednoduchý a přesto je výsledek hodný luxusní pekárny. Pro milovníky ořechů a kakaové chuti je to prostě to pravé.
Potřebujeme:
- 1,5 lžičky cukru krupice
- 150g hladké mouky
- 0,75 lžičky sušeného droždí
- 2 lžíce rostlinného oleje
- Špetku soli
- 70ml vlažné vody
- Hrst namletých lískových ořechů
- Hrst nahrubo nasekaných lískových ořechů
- 150g Nutelly nebo jiného lískooříškového krému
- Kůru z jednoho malého pomeranče
- 1 vejce na potření
- Cukr moučku na pocukrování
Postup:
V míse smícháme hladkou mouku, droždí, cukr, olej, sůl a vodu. Vypracujeme vláčné těsto. Necháme ho na teplém místě zhruba 40minut kynout. Objem těsta by se měl dvojnásobně zvětšit. Pak z něj vyválíme placku o rozměrech 40x30cm. Na ní rozetřeme nutellu, přičemž 2cm od okraje necháme nepotřené. Na náplň nasypeme nastrouhané ořechy a nastrouhanou pomerančovou kůru. Těsto srolujeme a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme nasekanými ořechy a jemně je přitlačíme, aby nepadaly. Pak roládu nakrájíme na 3cm široké kousky. Postavíme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 220°C asi 13 minut dozlatova. Po vychladnutí je ještě zasypeme moučkovým cukrem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat