Fenykl si sice ještě nenašel stálé místo v mé kuchyni, ale cítím jeho potenciál a snažím se ho do našeho jídelníčku nějak zařadit. Zapečený s bramborem rozhodně stojí za vyzkoušení.
Potřebujeme:
- 1 fenykl (bílou hlízu)
- 20g másla + na vymazání pekáče
- 60g tvrdého sýra (madeland, eidam apod.)
- 8 středních brambor
- 2 vejce
- 1 polévkovou lžíci mléka
- Sůl
- Petželku na posypání
Postup:
Hlízu fenyklu omyjeme a podélně rozřízneme. Každou půlku dále krájíme na cca 0,5cm široké proužky. Na pánvi rozpálíme máslo a fenykl rozdělený na jednotlivé půlměsíčky asi 10 minut za občasného prohození smažíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky. Sýr nakrájíme na drobné proužky. Pekáček si vymažeme kouskem másla a pak postupně vrstvíme plátky brambor, (osoĺíme), osmažený fenykl, sýr, brambory. Vejce si rozšleháme s mlékem a špetkou soli a poslední vrstvu brambor jimi zalijeme. Vše nakonec posypeme nasekanou petrželkou. Pečeme při 180°C asi hodinu. Podáváme se zeleninovým salátem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat