MRKVOVÁ POLÉVKA

Mrkev je pro mě důležitou a často používanou surovinou. Nicméně samotné polévce z této kořenové zeleniny  jsem moc nevěřila. Ovšem stačilo pár maličkostí na vylepšení a ty toto jídlo povýšily na úžasnou pochoutku. Přitom za pár korun.




Potřebujeme: Porce pro 2 osoby

  • 3 větší mrkve
  • 3 střední brambory
  • 800ml vývaru
  • Pepř
  • 1 kávovou lžičku koření (já použila směs oregana, bazalky, majoránky a petrželky)

Na ozdobu:

  • 5g másla
  • Tenké proužky z 1 brambory
  • Tenké proužky z 0,5 mrkve
  • 2 žampiony

Postup:

Očistíme mrkev a oloupeme a omyjeme brambory. Obojí nakrájíme na malé kousky. Vaříme spolu s kořením ve vývaru asi 30-35 minut. Mezitím si připravíme zdobení, které celou polévku i náležitě ochutí. Očištěnou zeleninu nakrájíme na co nejtenčí proužky, žampiony také očistíme a podélně nakrájíme. Vše krátce osmahneme na rozpuštěném másle. Když se zelenina ve vývaru uvaří, vypneme ji a ponorným mixérem ji rozmělníme. Pokud je třeba, naředíme převařenou vodou. Servírujeme do hlubokého talíře. Nakonec těsně před konzumací polévku dozdobíme osmaženou zeleninou s žampiony.


Itadakimasu!

Komentáře