Mrkev je pro mě důležitou a často používanou surovinou. Nicméně samotné polévce z této kořenové zeleniny jsem moc nevěřila. Ovšem stačilo pár maličkostí na vylepšení a ty toto jídlo povýšily na úžasnou pochoutku. Přitom za pár korun.
Potřebujeme: Porce pro 2 osoby
- 3 větší mrkve
- 3 střední brambory
- 800ml vývaru
- Pepř
- 1 kávovou lžičku koření (já použila směs oregana, bazalky, majoránky a petrželky)
Na ozdobu:
- 5g másla
- Tenké proužky z 1 brambory
- Tenké proužky z 0,5 mrkve
- 2 žampiony
Postup:
Očistíme mrkev a oloupeme a omyjeme brambory. Obojí nakrájíme na malé kousky. Vaříme spolu s kořením ve vývaru asi 30-35 minut. Mezitím si připravíme zdobení, které celou polévku i náležitě ochutí. Očištěnou zeleninu nakrájíme na co nejtenčí proužky, žampiony také očistíme a podélně nakrájíme. Vše krátce osmahneme na rozpuštěném másle. Když se zelenina ve vývaru uvaří, vypneme ji a ponorným mixérem ji rozmělníme. Pokud je třeba, naředíme převařenou vodou. Servírujeme do hlubokého talíře. Nakonec těsně před konzumací polévku dozdobíme osmaženou zeleninou s žampiony.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat