Před mnoha a mnoha lety jsme s holkama na intru v době největší finanční krize mlsaly ovesné vločky s kakaem a cukrem to vše smíchané v igeliťáku. S trochou nadsázky se dá říct, že šlo o předchůdce dnešní granoly. Za ta léta prošlo spoustu věcí určitým vývojem ať už k lepšímu nebo horšímu. Tenhle recept je jednoznačně posun k lepšímu.
Potřebujeme:
- 200g ovesných vloček
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce třtinového cukru
- 30g nasekaných para ořechů
- 30g hořké čokolády
- 1 hrst lyofilizovaných malin
Postup:
V míse si smícháme vločky, javorový sirup, třtinový cukr a nasekané ořechy. Pečeme v hlubším pekáči při 200°C asi 20 minut. Během pečení granolu alespoň 5x řádně promícháme. Po upečení ji vyndáme a vmícháme do ní nasekanou čokoládu. Po vychladnutí přidáme ještě maliny. Podáváme s jogurtem nebo čerstvým ovocem.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat