GRANOLA S ČOKOLÁDOU

Před mnoha a mnoha lety jsme s holkama na intru v době největší finanční krize mlsaly ovesné vločky s kakaem a cukrem to vše smíchané v igeliťáku. S trochou nadsázky se dá říct, že šlo o předchůdce dnešní granoly. Za ta léta prošlo spoustu věcí určitým vývojem ať už k lepšímu nebo horšímu. Tenhle recept je jednoznačně posun k lepšímu.




Potřebujeme:

  • 200g ovesných vloček
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 30g nasekaných para ořechů
  • 30g hořké čokolády
  • 1 hrst lyofilizovaných malin
Postup:

V míse si smícháme vločky, javorový sirup, třtinový cukr a nasekané ořechy. Pečeme v hlubším pekáči při 200°C asi 20 minut. Během pečení granolu alespoň 5x řádně promícháme. Po upečení ji vyndáme a vmícháme do ní nasekanou čokoládu. Po vychladnutí přidáme ještě maliny. Podáváme s jogurtem nebo čerstvým ovocem.

Itadakimasu!

Komentáře