HRACHOVÁ KAŠE S VEJCEM V TROJOBALU

Když se řekne hrachová kaše s vejcem, nezní to zrovna jako pozvánka do nóbl restaurace, ale někdy se dá i z obyčejných a běžně dostupných surovin vykouzlit zajímavý pokrm, stačí malý nápad.



Potřebujeme: porce pro 2 osoby

Na kaši

  • 400g hrachu
  • Sůl 
  • Pepř
  • 1 kávovou lžičku sušené majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 jarní cibulku

Na vejce 

  • 30g hladké mouky
  • 2 vejce + 1 na obalení
  • 50g strouhanky
  • 2 polévkové lžíce octa
  • Olej na smažení vajec
Postup:

Hrách si namočíme na několik hodin (nejlépe přes noc) do vody. Propláchneme a uvedeme k varu. Vaříme ho do měkka cca 20minut. Osolíme, opepříme a pomocí ponorného mixéru rozmělníme na kaši.
Přidáme utřený česnek a majoránku. Podle chuti dosolíme. Cibulku si osmahneme a kaši s ní zasypeme. Pak si připravíme zastřená vejce. Dáme v menším kastrůlku vařit vodu. Jemně ji osolíme a dáme do ní ocet. Vejce opatrně vyklepneme do naběračky. Ve vroucí vodě uděláme vařečkou vír a do něj vložíme naběračku s vajíčkem. Vejce z naběračky vyklopíme. Vejce vaříme 3 minuty. Stejně připravíme i druhé vejce. Hotová je pak dáme zchladnout do lednice na cca 15 minut. Na obalení si rozšleháme vajíčko, které trochu osolíme. V dalším talíři máme mouku a ve třetím nejlépe čerstvě připravenou strouhanku. Vejce opatrně obalíme v mouce, vejci a strouhance. Pokud nám vyjdou suroviny, postup ještě jednou zopakujeme. V hlubší pánvi nebo kastrůlku rozpálíme vyšší vrstvu oleje. V něm prudce osmažíme obalená vejce. Podáváme je posazená na kopečku hrachové kaše s cibulkou.

Itadakimasu!



Komentáře