SLADKÉ TARTARELKY S JABLKY

Nezoufejte, když vás přepadne mlsná a doma nic moc není. K výrobě tohoto dezertu nepotřebujete nic, co by běžná hospodyně neměla ve spíži a to nemluvím o tom, že je možno tento recept různě obměňovat s ohledem na vaše zásoby.



Potřebujeme: Na 4 tartarelky o průměru 12cm

  • 160g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 50ml mléka
  • 50ml vlažné vody
  • Špetku soli
  • Olej na vytření formiček
  • 200g nastrouhaných jablek (můžete použít zásobu zavařených)
  • 60g jahodové marmelády
  • 25g nasekaných ořechů (co máte doma)
  • Cukr moučku na závěrečné pocukrování


Postup:

Vejce si rozkvedláme v míse. Přilijeme mléko a vodu. Metličkou mícháme. Pak postupně přisypáváme mouku. Dáme špetku soli. Vypracujeme řídké hladké těsto. Necháme ho chvíli stát. Mezitím si připravíme náplň. Nastrouhaná jablka smícháme s marmeládou a nasekanými ořechy. Pokud jsou jablka kyselejší, můžeme dosladit třtinovým cukrem. Vymažeme olejem formičky. Nalijeme do nich těsto tak, abychom měli dno pokryté do výše cca 0,5cm. Náplň dáme na tuto vrstvu 0,5cm od okraje. Nakonec zbytkem těsta pocákáme celý povrch tartarelek. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C zhruba 25 minut. Nakonec dezert dostatečně pocukrujeme. 


Itadakimasu!

Komentáře