ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY S CIZRNOU A ŽAMPIONY

Tohle jídlo je pro kuchaře začátečníky, pro vegetariány. pro šetřílky pro ty, co se zajímají o zdravou stravu a dokonce i pro ty co zrovna moc nenakupují. Pokud nepatříte ani do jedné skupiny, nevadí, prostě to zkuste.




Potřebujeme:  porce pro 4 osoby

  • 1 kg brambor
  • 250g naložené cizrny v konzervě
  • 1 jarní cibulku
  • 400g žampionů
  • 60g másla (dietáři sníží na 40g)
  • Sůl
  • Zelenou petrželku na ozdobu


Postup:

Brambory oloupeme a omyjeme. Nakrájíme je na malé kostky. Dáme vařit v osolené vodě. Žampiony oloupeme, očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Cizrnu několikrát opláchneme vodou a v sítku ji necháme proschnout. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Rozpustíme na pánvi 40g másla. Dáme na něm osmažit žampiony, které podle chuti osolíme. Po osmažení je sundáme z pánve a na jejich místo dáme cizrnu. Tu jen zlehka orestujeme. Nakonec na stejné pánvi osmažíme cibulku spolu ze zbytkem (20g) másla. Uvařené brambory slijeme a vhodíme je k cibulce, kterou jsme již dosmažili a vypnuli. Brambory lehce rozšťoucháme. Nakonec k nim vmícháme i cizrnu s žampiony. Pokud je potřeba, dosolíme. Na talíři pak pokrm zdobíme petželkou. K tomuto jídlu se výborně hodí zeleninové saláty.


Itadakimasu!


Komentáře