Tohle jídlo je pro kuchaře začátečníky, pro vegetariány. pro šetřílky pro ty, co se zajímají o zdravou stravu a dokonce i pro ty co zrovna moc nenakupují. Pokud nepatříte ani do jedné skupiny, nevadí, prostě to zkuste.
Potřebujeme: porce pro 4 osoby
- 1 kg brambor
- 250g naložené cizrny v konzervě
- 1 jarní cibulku
- 400g žampionů
- 60g másla (dietáři sníží na 40g)
- Sůl
- Zelenou petrželku na ozdobu
Postup:
Brambory oloupeme a omyjeme. Nakrájíme je na malé kostky. Dáme vařit v osolené vodě. Žampiony oloupeme, očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Cizrnu několikrát opláchneme vodou a v sítku ji necháme proschnout. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Rozpustíme na pánvi 40g másla. Dáme na něm osmažit žampiony, které podle chuti osolíme. Po osmažení je sundáme z pánve a na jejich místo dáme cizrnu. Tu jen zlehka orestujeme. Nakonec na stejné pánvi osmažíme cibulku spolu ze zbytkem (20g) másla. Uvařené brambory slijeme a vhodíme je k cibulce, kterou jsme již dosmažili a vypnuli. Brambory lehce rozšťoucháme. Nakonec k nim vmícháme i cizrnu s žampiony. Pokud je potřeba, dosolíme. Na talíři pak pokrm zdobíme petželkou. K tomuto jídlu se výborně hodí zeleninové saláty.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat