Tenhle dezert přijde vždycky ke slovu, když už je opravdu málo surovin a máte chuť na jednoduché sladké mlsání.
Potřebujeme:
- 200g másla
- 180g smetany na šlehání 33%
- 520g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- Marmeládu (Jakou?- Podle chuti a možností. Jdou požít i povidla)
- 1 vejce
- Cukr moučku na pocukrování
Postup:
V míse si smísíme prosátou mouku s práškem do pečiva. Do směsi vpracujeme změklé máslo. Šlehačku si vyšleháme do tuha a pak ji postupně vpracujeme do těsta. Těsto propracujeme a následně vyválíme na pomoučeném vále na placku zhruba 3mm tlustou. Rádýlkem ji pak rozkrájíme na čtverečky 7x7cm. Doprostřed každého dáme kávovou lžičku marmelády. Rádýlkem vedeme z každého rohu čtverce řez až po úroveň náplně. Vzniklé cípy pak spojíme uprostřed a zatlačíme do marmelády. Každý větrník pak potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 200°C asi 10minut. Po upečení necháme větrníčky vychladnout a pak je bohatě pocukrujeme.
Iradakimasu!
Komentáře
Okomentovat