Pozor!! Tohle není recept na výrobu domácího pudingu. Jde spíš o tip, jak si ten koupený vylepšit a povýšit jej na výborný dezert.
Potřebujeme: Na 4 porce
- 1 sáček karamelového pudingu Dr. Oetker
- 0,5l mléka
- 2 polévkové lžíce krystalového cukru + 2 lžíce na karamel
- 20 piškotů
- 4 polévkové lžíce pomerančové marmelády (domácí)
- 1 banán
- 120g borůvek
- 50g hořké čokolády
- 50g nasekaných para ořechů
- 10g másla
Postup:
Nejdříve si vytvoříme karamelovou ozdobu. V hrnci s nepřilnavým dnem necháme roztát 2 lžíce cukru krystal. Přimícháme 10g másla a mícháme. Zhotovený karamel přelijeme na pečící papír a lžičkou ho rozetřeme. Necháme ztuhnout. Poté ho nalámeme, tím máme ozdobu hotovou. Dál si vezmeme 4 sklenice s širokým hrdlem. Na každou porci připadne 5 piškotů na které dáme 1 lžíci domácí pomerančové marmelády. Uvaříme si podle návodu karamelový puding. Přibližně 1/8 nalijeme do každé sklenice. Pokračujeme nakrájeným banánem a nasekanou čokoládou. Opět puding, ořechy a vše zasypeme borůvkami. Nakonec pohár dozdobíme kousky karamelu. Necháme dezert vychladnout.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat