SKOŘICOVÁ GRANOLA

Granola je pro mě jedno z nejvděčnějších jídel. Stačí si ho v neděli připravit a mám se svačinami vystaráno na celý týden. Navíc existuje v tolika množství obměn, že se jen tak nepřejí.




Potřebujeme:

  • 200g ovesných vloček
  • 2 lžíce agávového sirupu
  • 60g para ořechů
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vrchovatá čajová lžička skořice
  • 1 hrst lyofilizovaných ostružin


Postup:

V míse si smísíme vločky, sirup, nasekané ořechy, třtinový a vanilkový sirup a skořici. Vše promícháme. Troubu si předehřejeme na 200°C. Směs pečeme v hlubším pekáči asi 20minut. Je důležité granolu během pečení neustále kontrolovat a promíchávat. Během pečení alespoň 5x jinak hrozí připečení okrajových částí. Když je hotovo, necháme granolu vychladnout a přidáme k ní ostružiny. Konzumovat se dá tak jak je anebo s bílým jogurtem.


Itdakimasu!

Komentáře