Polévek není nikdy dost. V chladných dnech zahřejí, v práci s kouskem dobrého pečiva dostatečně zasytí a ve volných dnech poslouží jako teplá večeře. Navíc jsou rychlé a na přípravu nenáročné. Jako třeba tato...
Potřebujeme:
- 100g cizrny v konzervě
- 80g rýžových nudlí
- 600ml zeleninového vývaru
- 2 hrsti baby špenátu
- 1 mrkev
- 1 jarní cibulku
- 2 lžíce oleje
- Pepř
- Sůl
- Petrželku na posypání
Postup:
V hrnci rozpálíme olej a na něm krátce (cca 5 minut) orestujeme cizrnu spolu s očištěnou nastrouhanou mrkví a nadrobno nakrájenou cibulí. Zalijeme vývarem. Opepříme a pokud je třeba osolíme. Polévku necháme zhruba 20minut probublávat. Vypneme a přidáme baby špenát a nudle. Pod pokličkou necháme nudle změknout a špenát zavadnout. Nakonec zasypeme petrželkou.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat