ZELENINOVÁ POLÉVKA S RÝŽOVÝMI NUDLEMI

Polévek není nikdy dost. V chladných dnech zahřejí, v práci s kouskem dobrého pečiva dostatečně zasytí a ve volných dnech poslouží jako teplá večeře. Navíc jsou rychlé a na přípravu nenáročné. Jako třeba tato...



Potřebujeme:

  • 100g cizrny v konzervě
  • 80g rýžových nudlí
  • 600ml zeleninového vývaru
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 1 mrkev
  • 1 jarní cibulku
  • 2 lžíce oleje
  • Pepř
  • Sůl
  • Petrželku na posypání


Postup:

V hrnci rozpálíme olej a na něm krátce (cca 5 minut)  orestujeme cizrnu spolu s očištěnou nastrouhanou mrkví a nadrobno nakrájenou cibulí. Zalijeme vývarem. Opepříme a pokud je třeba osolíme. Polévku necháme zhruba 20minut probublávat. Vypneme a přidáme baby špenát a nudle. Pod pokličkou necháme nudle změknout a špenát zavadnout. Nakonec zasypeme petrželkou.


Itadakimasu!

Komentáře