KAKAOVÉ TARTARELKY S KRÉMEM A OVOCEM

Tento recept určitě nepečte, nejezte a nečtěte, pokud jste právě v dietním programu. Pokud tomu tak není, tak jednou za čas se klidně spusťte a tuto laskominu si s klidným srdcem dopřejte....



Potřebujete: Na 8 tartarelek

Na korpus:

  • 1 hrnek cukru moučky
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa

Na krém:

  • 200g mascarpone
  • 100g šlehačky 33proc.

Dále:

  • Marmeládu z aronie nebo borůvkovou
  • 150g borůvek, černého rybízu, aronie

Postup:

V míse si promísíme mouku, prášek do pečiva a cukr. Poté postupně přidáme mléko, vejce a olej. Nakonec dodáme kakao. Řídké těsto nalijeme do formiček na tartarelky asi 0,5 cm pod okraj. Pečeme při 180°C asi 10-13 minut (zkusíme špejlí). Necháme vychladnout a mezitím si ušleháme smetanu do které pak jen pár otočkami vpravíme mascarpone. Vychladlé korpusy pomažeme marmeládou asi 1 cm od okraje. Na každou tartarelku navršíme připravený krém a dozdobíme ovocem. Pokud nemáte uvedené plody, směle je nahraďte jinými.


Itadakimasu!

Komentáře