Tento recept určitě nepečte, nejezte a nečtěte, pokud jste právě v dietním programu. Pokud tomu tak není, tak jednou za čas se klidně spusťte a tuto laskominu si s klidným srdcem dopřejte....
Potřebujete: Na 8 tartarelek
Na korpus:
- 1 hrnek cukru moučky
- 0,5 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce kakaa
Na krém:
- 200g mascarpone
- 100g šlehačky 33proc.
Dále:
- Marmeládu z aronie nebo borůvkovou
- 150g borůvek, černého rybízu, aronie
Postup:
V míse si promísíme mouku, prášek do pečiva a cukr. Poté postupně přidáme mléko, vejce a olej. Nakonec dodáme kakao. Řídké těsto nalijeme do formiček na tartarelky asi 0,5 cm pod okraj. Pečeme při 180°C asi 10-13 minut (zkusíme špejlí). Necháme vychladnout a mezitím si ušleháme smetanu do které pak jen pár otočkami vpravíme mascarpone. Vychladlé korpusy pomažeme marmeládou asi 1 cm od okraje. Na každou tartarelku navršíme připravený krém a dozdobíme ovocem. Pokud nemáte uvedené plody, směle je nahraďte jinými.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat