OVOCNÝ DORT Z DROBENKY

U tohoto receptu jsem začala tak trochu odzadu. Nejdřív byl dárek - jedlé květy. Potom horečnaté přemýšlení o jejich uplatnění, chuť na ovoce a nakonec to skončilo u tvarohového dortu. Nemusíte mít nutně ve spíži výše zmíněné jedlé květy a přesto si můžete recept vyzkoušet. Stojí to za to.



Potřebujeme:

Na korpus:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 0,5 hrnku moučkového cukru
  • 100g másla
  • 0,5 sáčku prášku do pečiva

Na náplň:

  • 500g měkkého tvarohu
  • 1 zakysanou smetanu
  • 200ml mléka
  • 0,5 hrnku moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový puding (prášek)
  • Ovoce čerstvé anebo mražené (použila jsem mraženou zahradní směs a mražený černý rybíz)
  • Nakonec jsem použila na posyp jedlé květy-směs chrpy a měsíčku

Postup:

Z mouky, cukru, másla a prášku do pečiva vypracujeme drobenku. Vedle míse smícháme (kromě ovoce) veškeré suroviny na náplň. Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu buď pečlivě vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou, anebo ji vyložíme pečícím papírem. Nejdříve plníme formu 2/3 drobenky, pak vlijeme náplň, poklademe ji ovocem a nakonec vše zasypeme zbytkem drobenky. Pečeme cca 45 minut, dokud se neutvoří zlatavá krusta. Poté můžeme zasypat celý dort jedlými květy.


Itadakimasu!

Komentáře