Ravioly vypadají možná složitě, ale čas s výrobou těsta se vám vrátí. Jednak jde o jídlo finančně nenáročné a jednak ho lze udělat do zásoby, zamrazit a pak s ním třeba uprostřed týdne zasvítit.
Potřebujeme: Porce pro 4 osoby
Na těsto:
- 400g hladké mouky
- 4 celá vejce
- 2 žloutky
- Špetku soli
Na náplň:
- 4 hrsti směsi čerstvého špenátu, bazalky, petželky
- 1 hrst vlašských ořechů
- 40g nastrouhaného parmazánu (nebo čedaru)
- 1 pol. lžíci oleje (nějaký co vám chutná) + 1 čajová lžička na přelití
- 1 kávovou lžičku citronové šťávy
- 2 stroužky česneku
- 100g kysané smetany (nebo bílého jogurtu)
- Sůl
- Pepř
Postup:
Nejdříve si připravíme těsto. Na vál navršíme mouku, uděláme důlek uprostřed a do něj vklepneme celá vejce i žloutky. Osolíme. Vidličkou suroviny spojíme. Těsto pak zpracujeme ručně. Má být pružné a jemné. Pokud je třeba, můžeme přidat mouku anebo naopak vejce. Hotové ho necháme asi 0,5 hodiny odpočívat v chladu. Mezitím si připravíme náplň. Ze špenátu, bazalky, petrželky, nasekaných ořechů, sýra, 1 polévkové lžíce oleje, česneku a citronové šťávy umixujeme pesto. Oddělíme si 3/4 pesta a smícháme ho s kysanou smetanou. Dosolíme a opepříme. Vychladlé těsto vyválíme na cca 1mm silnou placku. Vykrajujeme z ní obdélníčky o rozměrech 8x10cm. Do každého pak dáme přibližně kávovou lžičku směsi s kysanou smetanou. Obdélníky pak přeložíme a získáme ravioly o rozměrech 4x5cm. Pomocí vidličky pak pevně okraje spojíme. Pokud má těsto tendenci se rozlepovat, navlhčíme okraje vodou. Ravioly vaříme v hrnci s osolenou vodou cca 5 minut. Záleží jak tenká se nám povedla placka. Po uvaření servírujeme ravioly polité zbylou čtvrtinou pesta do kterého jsme přimíchali ještě 1 lžičku oleje. Jedná se o samostatný pokrm ale pokud chcete ani přidaná sýrová omáčka není chybou.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat