Palačinky už jsem dělala sladké, slané s marmeládou, s ovocem, se sýrem, ale zelené u mě mají premiéru. Jestli jsem byla zklamaná? Ani v nejmenším! Kromě té neotřelé barvy, zajišťuje přídavek špenátu i originální chuť, dokonale fungující s jemností náplně ze žervé.
Potřebujeme: Porce na 2 palačinky
Na těsto:
- 120ml plnotučného mléka
- 1 vejce (menší)
- 50g hladké mouky
- 20g čerstvého špenátu
- Špetku soli
Na náplň:
- 20g žervé
- 1 menší mrkev
- Sůl
- Pepř
- 1 hrst čerstvé pažitky
Na osmažení:
- cca 10ml oleje
Postup:
Nejdříve si očistíme a omyjeme mrkev. Nakrájíme ji asi na 5 koleček (slouží na ozdobu) a zbytek na podélné proužky. Mrkev dáme vařit v páře do změknutí. Žervé si rozmícháme se solí a pepřem. Přisypeme čerstvou pažitku. Pak se pustíme do těsta. Špenát si omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Pak ho spolu s moukou, vejcem, mlékem a solí rozšleháme v řidší těsto. Jde to v robotu anebo ponorným mixérem. Na trošce oleje smažíme palačinky z obou stran. Hotové palačinky potřeme připravenou náplní. Uvařenou mrkev poklademe zhruba ve třech řadách a opatrně placku zamotáme. Zdobíme mrkví nakrájenou na kolečka.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat