ŠPENÁTOVÉ PALAČINKY

Palačinky už jsem dělala sladké, slané s marmeládou, s ovocem, se sýrem, ale zelené u mě mají premiéru. Jestli jsem byla zklamaná? Ani v nejmenším! Kromě té neotřelé barvy, zajišťuje přídavek špenátu i originální chuť, dokonale fungující s jemností náplně ze žervé.


Potřebujeme: Porce na 2 palačinky

Na těsto:

  • 120ml plnotučného  mléka
  • 1 vejce (menší)
  • 50g hladké mouky
  • 20g čerstvého špenátu
  • Špetku soli

Na náplň:

  • 20g žervé
  • 1 menší mrkev
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 hrst čerstvé pažitky

Na osmažení:

  • cca 10ml oleje

Postup:

Nejdříve si očistíme a omyjeme mrkev. Nakrájíme ji asi na 5 koleček (slouží na ozdobu) a zbytek na podélné proužky. Mrkev dáme vařit v páře do změknutí. Žervé si rozmícháme se solí a pepřem. Přisypeme čerstvou pažitku. Pak se pustíme do těsta. Špenát si omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Pak ho spolu s moukou, vejcem, mlékem a solí rozšleháme v řidší těsto. Jde to v robotu anebo ponorným mixérem. Na trošce oleje smažíme palačinky z obou stran. Hotové palačinky potřeme připravenou náplní.  Uvařenou mrkev poklademe zhruba ve třech řadách a opatrně placku zamotáme. Zdobíme mrkví nakrájenou na kolečka.


Itadakimasu!

Komentáře