Vinou bazalky je chuť tohoto dezertu trochu neobvyklá ale přesto výborná, Pokud ale nejste fanouškem této rostliny, klidně ji z nadcházejícího receptu vypusťte a upečte limetkový cheesecake.
Potřebujeme:
- 200g karamelových sušenek (Lotusky, králova koruna apod.)
- 90g másla
- 1 mascapone
- 1 salko
- 1 lžíci limetkové kůry
- Šťávu z 1limetky
- 4 žloutky
- 1 lžíci kukuřičného škrobu
- 1 menší hrst čerstvé bazalky
Postup:
Sušenky si nalámeme a zalijeme rozpuštěným máslem. Pomocí mixéru obojí spojíme. Vzniklou hmotu namačkáme na dno dortové formy. V míse si smícháme mascarpone se salkem. Přidáme limetkovou kůru a šťávu. Vmícháme žloutky. Směs zahustíme kukuřičným škrobem. Nakonec dodáme najemno nasekanou bazalku. Náplň nalijeme na sušenkový korpus. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 17 minut. Necháme vychladnout. Můžeme zdobit šlehačkou, ale já dávám přednost spojení s čerstvými jahodami.
Itadakimasu!
Komentáře
Okomentovat