BAZALKOVÝ CHEESECAKE

Vinou bazalky je chuť tohoto dezertu trochu neobvyklá ale přesto výborná, Pokud ale nejste fanouškem této rostliny, klidně ji z nadcházejícího receptu vypusťte a upečte limetkový cheesecake.


Potřebujeme:

  • 200g karamelových sušenek (Lotusky, králova koruna apod.)
  • 90g másla
  • 1 mascapone
  • 1 salko
  • 1 lžíci limetkové kůry
  • Šťávu z 1limetky
  • 4 žloutky
  • 1 lžíci kukuřičného škrobu
  • 1 menší hrst čerstvé bazalky

 

Postup:

Sušenky si nalámeme a zalijeme rozpuštěným máslem. Pomocí mixéru obojí spojíme. Vzniklou hmotu namačkáme na dno dortové formy. V míse si smícháme mascarpone se salkem. Přidáme limetkovou kůru a šťávu. Vmícháme žloutky. Směs zahustíme kukuřičným škrobem. Nakonec dodáme najemno nasekanou bazalku. Náplň nalijeme na sušenkový korpus. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 17 minut. Necháme vychladnout. Můžeme zdobit šlehačkou, ale já dávám přednost spojení s čerstvými jahodami.


Itadakimasu!

Komentáře